MX-5 Miata logo

Sommerturinfo

Postet av: Europaturgeneral
Kategori: Nyheter fra styret
Her kommer litt info om sommerturen 2011 Lofoten

Lofoten er en øygruppe i Nordland fylke som ligger på 67. og 68. breddegrad, vest i havet nord for Polarsirkelen. Øygruppens samlede areal er på 1 226 km², og de største øyene fra øst til vest er Austvågøya 526,10 km², Gimsøya 46,36 km², Vestvågøya 411,05 km², Flakstadøya 109,76 km², Moskenesøya 185,94 km²; ytterste øyer Værøy 15,74 km², Røst 3,60 km². Navnet er en moderne form av Lofotr, som er det gamle navnet på Vestvågøy. Den varme Golfstrømmen gjør klimaet i Lofoten mye mildere enn i andre områder i verden som er like langt nord, som Alaska og Grønland. 
Med sin ville, voldsomme og vakre natur tiltrekker Lofoten seg tusenvis av turister hvert år. Lofotens fjell er faktisk noen av de eldste fjellene i verden

Lofotens hovedstad, Svolvær, ligger i hjertet av Lofoten og Vesterålen med kort vei til Troms, Ofoten og Salten. -en del av verdens vakreste øyrike.

 

Laukvik er en liten perle på nordsiden av Austvågøy/Hadsel. Med sin fantastiske midnattssol er dette en tur man aldri vil glemme. Austvågøy er mulig å kjøre rundt (noe vi skal på turen :D)

 

Med fjellet i ryggen og omgitt av havet på tre sider, hadde Henningsvær de naturgitte forutsetninger for å bli et knutepunkt under Lofotfisket, og på 1800-tallet vokste øysamfunnet til å bli det viktigste fiskeværet i Lofoten. I motsetning til mange andre fiskevær er ikke Henningsvær blitt fraflytta i nyere tid; her bor fortsatt over 500 mennesker.
Øyene ble landfaste med bro og veiforbindelse først i 1983. Det reddet trolig også stedet fra den tidstypiske arkitekturen som med sine betongklosser satte preg på nær sagt ethvert norsk tettsted på 1960 og 70-tallet. Henningsvær er også kjent for CODstock festivalen.
Denne kombinasjonen av et aktivt, levende miljø og en vel bevart bebyggelse, gjør Henningsvær til noe helt unikt!

 

På Borg i Vestvågøy er det funnet tufter av et høvdingsete med den største gildehallen man kjenner fra vikingtiden i hele Norden. Bygningen var 8,5 meter bred og hele 83 meter lang. En rekonstruksjon av bygningen er oppført på Borg. LOFOTR Viking Museum ble åpnet i juni 1995.

 

Nusfjord er Norges eldste og best bevarte fiskevær. Fiskeværet ligger i naturskjønne omgivelser omkranset av stupbratte fjell (lofotveggen) som stiger opp fra fjordarmen Nusfjord.I Nusfjord kan en oppleve kontrasten mellom ro og stillhet ved idylliske fiskevann, og storhavet med dramatikk og sjarm. Nusfjords unike beliggenhet og atmosfære må oppleves!

 

Å i Lofoten var frem til slutten av 1990 talet et fiskevær i Moskenes kommune i Lofoten. Stedet ligger på sørøstsiden av Moskenesøya, og er endepunktet for europavei 10.
I dag er turismen stadig viktigere for Å, selv om stedet tradisjonelt har vært et fiskevær med blant annet tørrfiskhjeller og trandamperi. På Å finnes to museer: Lofoten Tørrfiskmuseum og Norsk Fiskeværsmuseum.

 

Gimsøya er en liten øy midt i Lofoten. Med sin fantastiske strand på Nordsiden er Gimsøy en utrolig koselig opplevelse.
Europavei 10 passerer sørsiden av Gimsøya, og knytter øya til Austvågøya i øst via Gimsøystraumen bru og Vestvågøya i vest via Sundklakkstraumen bru. Ellers går det fylkesvei og kommunal vei rundt hele øya

Anbefalt turbekledning sommer
Været i Lofoten kan skifte fort. Selv om det varsles varmt og godt vær, kan vi få våte og friske innslag. Ta derfor med en vindtett og vannavvisende jakke og bukse.
En tynn lue eller et pannebånd kan være godt å ha på båtturer og på fjellet hvis det blir litt friskt vær. Ta også med tynne vanter. Solide tursko er alltid med på å gi en god turopplevelse.

Dette blir en helt fantastisk tur, vi i styret gleder oss! :D Vil du delta? Send oss påmeldingen din på mail: sommerturgeneral@mx5-miata.no

Mvh
AlexJ 
SommerTurgeneral 2011

Webdesign: bee-digital design