NA dørhåndtak

Foto: 8000vueltas

Norsk MX-5 / Miata klubb ble stiftet i 1999 på Østlandet. Det startet med deltagelse på vårmønstring og lokale østlandsaktiviteter, men etterhvert begynte det å spre seg over fjellet til Rogaland. Klubben ble landsdekkende etterhvert som turer ble arrangert og møter ble satt på programmet og spredd i brev og e-post. Det ble også igangsatt hjemmesider og andre aktiviteter for å fremme klubben. Les mer om de tidlige årene 1999-2006 under «Det første året», skrevet av klubbens første leder Truls Reinskou.

Etterhvert som internett tok mer og mer over folk sine liv så vokste forumet til MX-5 klubben frem som en viktig arena. Her ble det mulighet for folk å finne ut alle hjertens lyster om bilen før de bestemte seg for å kjøpe, samt at de kunne kjøpe deler og få hjelp til å reparere bilen om noe skulle skje. Det er fremdeles slik at noen mest er aktive på forumet mens andre bare deltar på turkjøring, men det er fritt frem for alle i klubben. Lokallagene har noe for enhver smak så det er ingen grunn til å bare sitte foran PCen.

Sommerturen har alltid vært en viktig møteplass hvor man kan møte klubbens medlemmer fra hele landet. Her vises det beste fra hver region av landet fra åpen bil.