Motor vil ikke starte etter å ha skiftet regrem, vannpumpe og toppakning.

Motor, Karosseri, Softtop/Hardtop, Senking, Dekk/Felger, Bremser, Lys, Stereo
Kun Betalende medlemmer har skrivetilgang her.

Moderator: Styremedlemmer

Demandred
1000 RPM
1000 RPM
Innlegg: 166
Registrert: 01 sep 2006, 02:00
Medlemsnummer: 625
Sted: Løten
Status: Offline

Motor vil ikke starte etter å ha skiftet regrem, vannpumpe og toppakning.

Legg innav Demandred » 31 mai 2018, 18:22

Har en 99-modell NB stående på verksted. Har fått skiftet regrem og vannpumpe samt skiftet toppakning og planslipt toppen. Grunnen til alt dette var et stort forbruk av frostvæske gjennom vinteren samt at den nektet å starte for et par uker siden, når motoren ble plukket ned viste det seg at ene kammen hadde hoppet over et par tenner. Når de nå har fått skrudd alt sammen igjen og skulle prøvekjøre bilen så starter den ikke. Viser seg at det ikke er gnist på noen av pluggene. Etter litt samtale med Sulland på Elverum kommer de til at det muligens kan være sensoren på veivakslingen. Stemmer dette, eller er det mer sannsynlig at det er noe helt annet? Pris på sensor via Sulland var kr 2200 pluss moms og måtte bestilles fra Belgia. Regninga er på 20000 kroner fra før så har liksom ikke helt lyst til å måtte ut med såpass mye mer penger hvis det ikke er helt sikkert at det er den feilen.
Er det noen som har et godt forslag til hva det kan være som er feil?
Medlem nr.625
. . BRG 1999-modell
Classic Red 1990-modell : Anton
 [x]Silver Stone 1990-modell

Brukeravatar
Teejay187
6500 RPM
6500 RPM
Innlegg: 705
Registrert: 14 jul 2012, 00:47
Medlemsnummer: 1076
Sted: Oslo
Status: Offline

Re: Motor vil ikke starte etter å ha skiftet regrem, vannpumpe og toppakning.

Legg innav Teejay187 » 31 mai 2018, 20:37

Det kan være enten veiv-sensor, eller kamsensor som sitter i front av toppdekselet. Jeg ville først prøvd å "ohme" sensorene. Jeg holder en knapp på kamsensoren siden den har vært av og på i følge med bytte av registerreim. Har verkstedet vært litt uforsiktige i jobben så mener jeg de burde dekke ny sensor.
-Truls Johannessen
1999 Mazda Miata 1.8 Emerald Mica
2005 Suzuki Swift 1.3 (Getting Back Together Edition)

Brukeravatar
z1000
6500 RPM
6500 RPM
Innlegg: 560
Registrert: 25 mai 2011, 11:10
Medlemsnummer: 946
Sted: Drammen
Status: Offline

Re: Motor vil ikke starte etter å ha skiftet regrem, vannpumpe og toppakning.

Legg innav z1000 » 02 jun 2018, 16:45

Det kan også være den skiva som er bak reimskiva som gir signal til veiv sensoren . Hvis den setter på feilvei vil den ikke gi veiv sensoren signal . Det er ei skive med 4 tagger.
Denne skiva
20170205_015552_zpsinsfpqu7.jpg
Knut Arne
NSK medlem 6409 så klart

Mazda MX 5 1,8 vvt Sport 2004 http://www.mx5-miata.no/phpbb/viewtopic.php?f=19&t=18117
X Mazda Miata 1.6 1991 med 1,8l motor ( Tigergutt )http://www.mx5-miata.no/phpbb/viewtopic.php?f=24&t=16210


Gå tilbake til «Teknisk»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 8 gjester