Sommertur 2023 – Vestfold, Larvik 15-17 juni NB! Oppdateres!

Vår base i år blir Larvik. Foto: Lars Mæhlum

Turkomitéen ønsker alle betalende medlemmer av klubben velkommen til årets sommertur, denne gang i Vestfold og nærmere bestemt i Larvik. Vi er godt i gang med planleggingen, noe gjenstår så vi er ikke helt klare til å røpe alle detaljer enda. Det som er sikkert, er at vi samles i Larvik i løpet av torsdag 15. juni. Quality Hotel Grand Larvik blir vår base.

Om Larvik

Velkommen til kystbyen Larvik, som også blir kalt Grev Gyldenløves by. Larvik har Norges største bøkeskog, som også er utgangspunktet for mineralvannet Farris . Vestfoldsraet, som er den største sammenhengende randmorene i Skandinavia og ender ute i havet ved Mølen, ble dannet under isbreen som trakk seg tilbake for ca. 11 500 år siden. Under den vakre bøkeskogen på 300 mål er det mengder av morenesten som er rike på mineraler. Regnet som treffer trekronene bruker ca. 20 år før det når de tre kildene Kong Haakon, Dronning Maud og Kong Olavs kilder og herfra er Farris mineralvann blitt tappet siden 1912. Larvik har lang tradisjon med skipsfart, skipsbygging, hvalfangst og polferder. Kaupang var Norges første handelsted i år 800 og her byttet og solgte vikingene sine varer. Med Lågen, Farrisvannet, jernbane og havnen ble Larvik en stor industristed for jernverk, trelast, møllebruk. Treschow-Fritzøe har en historie tilbake til 1300 tallet og er fortsatt et familie-konsern og en av Norges eldste bedrifter. Steinindustrien med Larvikitt og Blue Pearl blir utvunnet og brukt i hele verden som utsmykking og byggemateriale.

Hotellet står klart for oss i juni. Foto: Knut Engum

Program for dagene

Torsdag:

Innsjekking fra kl. 14:00 og utover kvelden. Parkering av biler jobbes det med Larvik Kommune i et håp om å få benytte indre havn, alternativt blir det parkeringskjeller.

Etter innsjekk på Quality Hotel Grand Larvik møtes vi nede på Pakkhuset på brygga for sosialt samvær, her er det både mat og drikke. Vi har i år valgt å bli på ett og samme hotell hele denne helgen.

Pakkhuset ligger nede på bryggen rett nedenfor hotellet. Foto: Knut Engum

Fredag:

Etter en fantastisk god frokost er det tid for kjøring og opplevelser på Vestfold og søndre del av Telemarks vakre små veier som slanger seg rundt vann, fjell og skoger. Det blir lagt inn små pauser med lunsj og trivelig samvær. 

Banekjøring:

Kjøring på bane er noe som mange ønsker, vi har vært så heldig å få tildelt tid til banekjøring på NMK Grenland sin nyrestaurerte bane ikke langt fra Skien. Banen blir brukt til bilcross, rallycross, drifting og carting cross. For å delta på banekjøring tilkommer en ekstra baneleie pr deltager og det må løses en lisens til Norges Bilsportforbund. Lisens betales på nett, baneavgift betales på banen. Husk hjelm!

Denne dagen kan passe for alle da vi kan ha tilpassede aktiviteter.

Engangslisens trening:   Kr 100,-

Baneleie pr deltager:     Kr 250,-

Linker:

https://www.nmkgrenland.no

Trening – Bilsportlisens

NMK Grenlands bane. Foto: NMK Grenland

Fredagens middag på hotellet koster kr 425,- pr pers. det er middag og dessert, betales av den enkelte.

Lørdag:

 Det vil det bli kjøring i områder langs vakre Numedalslågen til Hvarnes over til Høyjord, Andebu og ned til Tønsberg. Vi besøker Mazda-forhandleren i Vestfold, Gjermundsen Auto som startet på Kilen i Tønsberg i 1936 og har avdeling i Larvik og Sandefjord. Gunnar Gjermundsen ønsker oss velkommen til en lunsj* i flott nytt lokale i Tønsberg, i tillegg har han tatt på seg den flotteste spanderbuksa og vil åpne en del av verkstedet for oss, alle som ønsker en 4-hjuls kontroll har muligheten til det. Her er det bare å kjøre rett og sakte over ruller i gulvet så leser den alle data om dekk, hjulstilling og skilt nummer. Ønsker du i tillegg til å se under bilen vil det også bli mulig. Hjemturen går selvsagt tilbake i vakre omgivelser på småkoselige veier.  Endelig rutevalg kommer senere.

Tilbake på hotellet vil det bli som vanlig et Årsmøte før vi skal ha en 3- retters middag. Drikke til middagen bekostes av den enkelte.

Det sosiale fortsetter ut over kvelden.

Deltakeravgiften for årets sommertur er kr. 1 000 pr. person som dekker felleskostnader som, lunsj begge dager*, 3 retters middag lørdag og t-skjorte etc.

Hotellrom Kr 1350,- i enkeltrom pr natt.              (Bestilles direkte til hotell)

Hotellrom Kr 1550,- i dobbelt rom pr natt.           (Bestilles direkte til hotell)

Lørdagens middag dekkes av klubben og deltakeravgiften.

Bestilling av hotell gjøres direkte med hotellet. Ikke glem å meld dere på til Norsk MX-5 Miata Klubb via påmeldingsskjemaet nederst på siden.

Husk at medlemskontingenten for 2023 må være betalt!

Koden dere oppgir for å få prisen som er avtalt med Quality Hotel Grand Larvik 

Hotell kode- 1048GR011129

Denne koden er knyttet til hotellet, og kan ikke bookes på nett. 

Kontakt resepsjonen på epost eller telefon; 

E-post:                 q.grand.larvik@choice.no

Telefon:              33 19 69 00

For ytterlige opplysninger:

Knut Engum:      90704989

knut@engum.no

Du melder deg på Sommerturen 2022 ved å fylle ut påmeldingsskjemaet. Alle feltene er nødvendige. Det er viktig for oss å få korrekte opplysninger om deg og din eventuelle kartleser. Skulle du kjøre alene, så skriver du «Ingen» i feltet merket «Kartleser». Når du har sendt inn skjemaet vil du motta en bekreftelse på nettsiden at din påmelding er registrert. Arrangementet er selvfinansierende og kostnadene dekkes av deltakeravgift, tilskudd fra klubben og ev. andre sponsorbidrag klubben/arrangørene får inn. Deltakeravgiften satt til kr. 1000 pr. person og dekker felleskostnader, lunsj begge dager*, middag lørdag og Piqué-skjorte. Etter at du har fylt ut og sendt inn påmeldingsskjemaet, betaler du deltager-avgiften til konto 84502970800. Merk betalingen med navn på deg selv og ev. kartleser. Påmeldingen regnes ikke som fullført før deltakeravgiften er betalt.

Påmeldingsfristen er 20 April.

NB! Du må selv ta kontakt med hotellene for å booke rom for oppholdet. Se under «Overnatting» for informasjon om hoteller og priser. Fristen hotellene har gitt oss er også 20. april. Etter den datoen er du ikke garantert å få rom, og heller ikke til «sommerturpris». Vi legger også til at i Stavern er det en rekke campingplasser som også tilbyr ulike hytter i forskjellig størrelser. Den nærmeste er Solplassen Camping – se solplassen.no

Ditt medlemsnummer i Norsk MX-5/Miata Klubb