Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Emner som ikke har noe med Mx5/Miata å gjøre, men samtidig kan være interresant for de andre i klubben (offtopic) Kjøp og Salg av ikke MX5 relaterte ting henvises til qxl, finn.no osv..
Hei nå er det snart jul igjen, og har tatt meg en feriedag på julekveld for å invitere familie til pinnekjøtt og tilbehør, men å koke poteter er noe eg virkelig sliter med,
finnes det noen gode tips på å slippe å plutselig ha moste poteter i panna,, mine har det å gå plutselig ifra nesten ferdig til potetmos,,
Potetene eg bruker er av type mandel da vi liker dem best..
Kjapt tips. Kjøp på Rema 1000 de store vakuumpakka posene med ferdig kokte mandelpoteter. De smakte veldig bra, og de trenger bare 10 minutt oppi en stor gryte med kokende vann, trenger ikke ta de ut av plasten en gang.
Jeg brukte de selv til pinnekjøtt, de har kålrabistappe også. Blir bedre om man lager selv såklart, men synes begge deler hadde høy kvalitet på smaken. Og mye lavere risiko for å drite seg ut 10 minutt før gjestene kommer
Mazda RX-8 GT HP 2004 Winning Blue
x Mazda MX-5 1,6l 2000 Brilliant Black
Eneste trikset jeg har ift å koke mandelpoteter er å koke dem med skallet på, ellers ryr de fra hverandre veldig fort, det er visst litt av greia med sånne pottiser... Ellers er det vel bare å sjekke om de er ferdig ganske ofte. Er enig i at mandelpoteter er de beste!
-thomas- '91 Miata 1.6l B-pack
'10 Mazda 6 advance 2.2d stv You need only two tools: WD-40 and duct tape. If it doesn't move and it should, use WD-40. If it moves and shouldn't, use the tape!
Sikkert for sent? men et godt gammalt triks er å koke dem til de er rett før ferdig,
hell ut vann og legg et par tørkepapir eller servietter i kasserollen og ha lokket på.. (ikke på platen seff...)
slik kan det stå en god stund mens du lager saus eller får det andre ferdig, jeg koker alltid mandelpoteter ferdig skrelt, funker fint..
når jeg mener ferdig så glir de av kniven lett, når de er rett før, må du hjelpe de litt...
EspenAndre wrote:Sikkert for sent? men et godt gammalt triks er å koke dem til de er rett før ferdig,
hell ut vann og legg et par tørkepapir eller servietter i kasserollen og ha lokket på.. (ikke på platen seff...)
slik kan det stå en god stund mens du lager saus eller får det andre ferdig, jeg koker alltid mandelpoteter ferdig skrelt, funker fint..
når jeg mener ferdig så glir de av kniven lett, når de er rett før, må du hjelpe de litt...
Har gjort nesten det samme, koker dem nesten ferdig og slår av varmen, men innimellom så blir det krasj da også, men skal prøve denne metoden allerede i morgen eg,, ellers så blir det muligens ferdig kokt,,
Det rare er at når vi har lagd pinnekjøtt på jobb og ikke hatt rist til å dampe kjøttet, så bruker vi mandelpoteter som rist, kan da koke dem i 2-3 timer og dem er fullstendig perfekte..
Har hørt at man kan la potetene få et oppkok også skru av varmen, la de ligge slik (hukser ikke tid) også er de gjennom"kokt"
Helle over saus, så er det etenes... men det har ikke jeg prøvd, den metoden jeg bruker funker alltid for min del
mandelpoteter skal kun trekkes.... ikke kokes. Prøv å trekk de ca 15min.
Måte å gjøre det på: legg en rist i bunn av kjelen, ha vann bare opp til risten, å damp deretter.... prøv å kjenn etter med en strikkepinne mens du holder på å trekke de.
petterbw wrote:ring mamma. funker som regel når det kommer til mat.
evt så er det fint lite som google ikke vet.
uansett så kan det jo være kjekt å ha en plan B (ref: fjorland o.l)
Nå skal eg invitere min mamma da, og vil jo ikke plage henne med å la henne stresse mer enn nødvendig,, ho har masse å gjøre denne dagen, synge i kirken osv.. Nå er det ikke slik at eg er fullstendig amatør, men blir så sykt stresset når det plutselig er mos i potepanno,,, Orker ikke stresse på julaften, da skal eg kose meg og få en perfekt dag..
Så får eg heller stresse resten av jula på jobb...
Det er meget billig ja, var litt mistenkelig til de i pose når jeg kjøpte dem. Redd de skulle smake "plast", men det gjorde de ikke.
Tror kanskje det mest negative med å ha potetmos til pinnekjøtt selv om man liker mos godt er konsistensen. Greit å ha noe solid til kålrabistappen osv. Men er jo mange som knepper potetene uansett
Mazda RX-8 GT HP 2004 Winning Blue
x Mazda MX-5 1,6l 2000 Brilliant Black