Framtiden for MX-5

I disse tider hvor biler er i stor endring er det enda mer spekulasjoner omkring hvordan den neste MX-5 blir enn ved et normalt generasjonsskifte, som bruker å være etter 8 år. ND kom jo på markedet i 2015, så da nærmer det seg vel?

På klubbens avd. Østlandets sesongavslutning kunne Mazda Motor Norges Hauk Erik Jensen informere om at 2024-utgaven av ND settes i produksjon i januar, og, pga kommende avgasskrav i justert Euro6 og kommende Euro7 stanses produksjonen av 2-literen i mars 2024(!).

Det vi allerede vet om 2024-utgaven er at den kommer med større skjerm, nye ledlys hvor kjørelyset også er integrert i lykten i stedet for å sitte i støtfangeren, og en redesignet differensial for enda bedre «handling».

Så det store spørsmålet: Hva med NE? Hvordan blir designet her, og blir den elektrisk?

Mazda holder som vanlig kortene ganske tett til brystet, men sendte ut en melding for få dager siden, som Hauk Erik Jensen kunne også fortelle litt mer om. I månedsskiftet oktober/november avholdes Japan Mobility Show 2023 (tidligere Tokyo Motor Show). Mazda’s stand vil handle om kjøreglede, og fylles med MX-5. Både NA og andre, OG en designstudie. Vi har grunn til å tro at det dreier seg om en studie Mazda tidligere i høst har sluppet et par illustrasjoner av som de kaller Mazda Vision Study:

Illustrasjon: Mazda Europe
Illustrasjon: Mazda Europe

Vi har også stor grunn til å tro at selv om dette ikke er verken en kabriolet eller produksjonsmodell så sier formspråket ganske mye om hvordan NE kan komme til å se ut. Det øverste bildet i denne artikkelen er det foreløpig eneste bildet Mazda har sluppet fra konsept-modellen som skal stå på MX-5-utstillingen i Tokyo.

Tidligere intervjuer med Mazda’s toppsjefer indikerer tydelig at MX-5 er selskapets «Brand Icon» og absolutt hellige modell. MX-5 er kjernen av hva Mazda står for og vil for alltid være en del av modellutvalget.