Christian von Koenigsegg er en av oss

Hvem skulle trodd, eller, det burde vi jo egentlig tenkt oss. Skaperen av noen av de råeste superbilene markedet tilbyr kjører MX-5. Road & Track forteller at Christian von Koenigsegg har kjøpt tilbake sin MX-5 fra 1992.

Foto: Privat

Han traff nemlig sin islandske kjæreste da de begge studerte i Brüssel. Den gangen hadde han hår, og R&T antyder at det kanskje blåste bort av all kjøringen med taket nede. Antagelig det samme som har skjedd med mange av oss andre også.

Bilen ble solgt for mange år siden, men for ca ett år siden var Koenigseggs Transport Manager på en bilutstilling på Öland. Der dumpet han over en MX-5 «som har vært eid av Christian von Koenigsegg», og ringte sin sjef. Koenigsegg snakket med bilens eier, og kjøpte bilen tilbake. Til R&T forteller han videre at han nok overbetalte litt for å få den tilbake, men nå kan han jo nyte den på varme sommerdager! Tilstanden var helt topp og den er like deilig å kjøre som han husket at den var.

R&T skriver videre at i likhet med at sjefen for McLaren , Gordon Murray, er en stor fan av Lotus Elan og bruker filosofien som bakteppe ved utviklingen av McLaren F1, har Christian von Koenigsegg et liknende forhold til MX-5. Til nettstedet forteller han: Dette er greia med Koenigseggs biler også. Folk er opptatt av motorkraften, men på mange måter er ikke det vår hovedprioritet. Vi prioriterer mye mer at de skal være morsomme og spennende å kjøre. Men det blir overskygget av den voldsomme motorkraften vi også leverer. Allikevel mener jeg MX-5 er et godt eksempel på hvordan man kan ha det morsomt i en bil med beskjeden motorkraft. Og det er viktig lærdom som man alltid skal ha i bakhodet når man designer superbiler.

Foto: Privat