Mazda vil vurdere elektrisk MX-5

Foto: Mazda

Autocar melder at Mazda kan vurdere elektrisk drift av den neste MX-5, men de vil for all del unngå å tukle med konseptet. Det kan bare bli aktuelt dersom det tjener konseptets hellige prinsipper om vekt og balanse. Heldigvis virker Mazda å være opptatt av å verne om suksessoppskriften for MX-5: Balanse, lettvekt og en bakhjulsdrift-plattform.

Mazdas sjef for motorisering og modellutvikling, Ichiro Hirose, har uttalt til Autocar at «Det å være lettvekt og kompakt er essensielle elementer for MX-5, så om vi skulle gi den elektrisk framdrift så måtte vi være sikre på at vi når målene om lettvekt for bilen».

Brand and design chief Ikou Maeda. Foto: Mazda.

Så hvorfor har man i det hele tatt vurdert elektrifisering, noe som vanligvis vil gi økt tyngde? Mazda vurderer det nemlig slik at kundenes holdninger er i endring. Merke- og designsjef Ikou Maeda sier det noe mer tvetydig: «Preferansene hos de som liker å kjøre sportsbiler er kanskje i endring. Vi må se på den beste motoriseringen som holder bilens vekt nede, men på grunn av endrede preferanser og krav må vi se på forskjellige løsninger.

Jeg har ikke svaret nå, men vi må sørge for å lage en bil som gjør at folk kan eie den uten å være redd for å ikke være miljøvennlige»

MX-5 selger bra, og er merkets signaturmodell. Det er ikke lenge siden MX-5 var like kjent som selve merket Mazda, og folk høyt oppe i Mazdasystemet har gjentatte ganger sagt at man forsøker å tilføre litt MX-5 i alle modellene.

Ingenting er besluttet enda om hvilken motorløsning man skal ha på neste generasjon av MX-5, NE. Selv om dagens generasjon, ND, har noen år på baken har Mazda pleid å ha sjeldnere generasjonskifte på MX-5 enn på de øvrige Mazda-modellene. For eksempel varte NC i ca 10 år.