Vårmønstringen 2023, Øvrevoll, Oslo

En deilig forsommerdag på Øvrevoll. Foto alle bilder: Lars Johnsrud

14. mai 2023 arrangerte Norsk Sportsvogn klubb (NSK) sin årlige vårmønstring på Øvrevoll galoppbane i Bærum. Det er 46. gang klubben arrangerer utstillingen for sportsvogner av alle typer og merker, og Norsk MX-5 / Miata Klubb var representert som vi har vært i mange år.

Klubben og bilene våre har stor anerkjennelse hos NSK og vi var fint plassert i indrefileten av utstillingsplasser på Øvrevoll. 17 biler i tre rader med NA, NB, NC, ND og NDRF i skjønn forening var å finne mellom klubbens beachflagg. 30 år skilte den eldste bilen, en NA fra 1990 og den nyeste, en ND fra 2021. Det finnes så å si ikke èn bil i klubben som er helt lik en annen, siden alle setter sitt unike preg på egen bil. Under vårmønstringen var det virkelig en god blanding med biler. Alt fra lett til kraftig modifiserte biler.

Flere Miata og MX-5 var også spredt rundt på Øvrevoll og vi kunne finne totalt 25 biler. Blant førerne var det både unge, nye og gamle fjes, samt noen veteraner. En av klubbens grunnleggere, første leder og nå æresmedlem Truls Reinskou var på plass som tidligere år. 

NSK valgte også ut en av våre biler for premie. Arne Røde vant prisen for «Årets nyere bil» med sin bil med registreringsnummer Miata 1. Premien ble utdelt under defileringen hvor arrangør først tar en liten prat med eier av bilen, før den kjøres en runde foran skuelystne entusiaster. 

Det er herlig å se at våre biler vekker så stor interesse hos publikum blant alle de andre eksotiske og spesielle bilene som var å finne på Øvrevoll denne dagen. Det anslås at rundt 600 biler møtte opp til årets vårmønstring. Vi kommer tilbake neste år.

Bildegalleri her: