Aktiviteter under ansvar

For de fleste bilentusiaster er våren selve startskuddet for den svært etterlengtede perioden i året da batteriene skal lades med adspredelse i form av bilrelaterte aktiviteter fylt med glede og sosialisering med likesinnede. Etter en lang vinter og over ett år med restriksjoner i forhold til pandemien vi fortsatt står i, er lengselen etter en normal bilsesong bare enda sterkere.

Dessverre har pandemien vart lenge – nye muterte varianter av viruset kom og var både farligere og enda mer smittsomme, men r-tallet er nå heldigvis på vei ned. Myndigheten har nå planer om å lette på tiltakene. Tiltak som først og fremst går ut på å begrense vår mobilitet og sosialisering. Slike tiltak har vist seg å være effektive, så lenge de blir fulgt.

Akkurat nå er det store geografiske forskjeller på hvor stort smittetrykket er og hvor strenge tiltak som er satt i kraft. Viruset er både usynlig og uforutsigbart, og steder som har en god smittesituasjon i dag, kan fort få en endring av smittesituasjonen til det verre i løpet av svært kort tid. Situasjonen oppleves fremdeles som både uforutsigbar og uoversiktlig.

Parallelt med tiltakene fortsetter det nasjonale vaksineprogrammet, og vi øyner et håp om at vi nå kan se en ende på pandemien. Vi ser tegn til bedring, og kanskje blir det mulig å arrangere noen etterlengtede sammenkomster snart.

Selv om lengselen og behovet etter biltreff og sosialisering er større enn noen gang, har AMCAR og tilsluttede klubber, inkludert vår, et håp om at våren 2021 ikke skal bli husket for at ubetenksomme bilentusiaster tok seg til rette og satte norsk bilhobby i vanry ved å arrangere biltreff og andre sosiale sammenkomster i skarp kontrast til de gitte retningslinjene. Det er dog ikke helt bekmørkt – bilhobby kan allikevel utøves med kløkt og omhu under forutsetning om at de gitte retningslinjene blir tatt til følge. Bare på den måten oppnår vi at våren 2021 blir våren der norske bilentusiaster var sitt ansvar bevisst og satte felleskapet først, og omdømmet til norsk bilhobby i et godt lys.

Terminlister vil bli lagt ut når det blir mulig å arrangere forsvarlig etter gjeldende retningslinjer som gjelder i de ulike regionene.