MX-5 kommer aldri til å dø

I et intervju med britiske Autocar forteller Martijn ten Brink, direktør i Mazda Europe, at MX-5 definitivt kommer til å fortsette å være en del av Mazdas modellprogram. Dagens modell kommer fortsatt til å oppdateres, og forsvinner ikke pga av avgasskrav eller andre regler og restriksjoner.

Det jobbes nå på ideplanet med hvordan man skal videreutvikle bilen ifht fremtidens teknologier og samtidig være tro mot bilens konsept og hva den står for.

Utviklingen av de ulike generasjonene MX-5 har så langt fulgt ca 8 års sykluser, og hvis man skal følge det mønsteret vil det si at det kommer en NE innen utgangen av 2025. Uten at noen vil bekrefte at det kommer til å skje naturligvis.

Brink forteller videre at han tror at MX-5 for alltid kommer til å eksistere, og at den vil tilpasse seg tiden. Og at det er litt av en utfordring. En ting er sikkert, og det er at folk i Mazda har sterk tilknytning og varme følelser for MX-5.

Det er ingen tvil om at MX-5 er en del av Mazdas sjel. Foto: Mazda